Celebració del 3 de juliol, Dia Internacional Lliure Bosses

Tipus d'activitat: Altres

Àmbit temàtic: Prevenció i reutilització

Municipi: Barcelona

Comarca: Barcelonès

Província: Barcelona


Públic: Adult

Activitat adaptada: Mobilitat reduïda

Temps de durada de l'activitat: 3 h

Ja fa sis anys que la Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable impulsa a nivell català, estatal i internacional la celebració del 3 de juliol, Dia Internacional Lliure Bosses. Al llarg d’aquests anys diferents organitzacions i administracions d'Europa, Àsia, Austràlia, Estats Units i Amèrica Llatina han sumat els seus esforços envers aquest objectiu comú de reducció de les bosses de plàstic d’un sol ús.

A nivell internacional, amb el lema “*Bosses reutilitzables*” volem incidir en la necessitat de deixar de consumir bosses d'un sol ús, promovent les alternatives reutilitzables a la bossa de plàstic (carretons, cabassos, bosses de roba...).

Enguany la celebració és especialment rellevant donat que el passat mes d’abril el Parlament Europeu va donar llum verda a la nova regulació que obliga als estats membres a aplicar mesures que redueixin dràsticament el consum de bosses de nanses d’un sol ús i que l’Agència de Residus de Catalunya ha anunciat recentment l’acord amb el petit comerç per a prohibir a partir de l’any vinent que les bosses d’un sol ús siguin gratuïtes.

A nivell català, l’acte central del /Dia Internacional/tindrà lloc al Mercat de la Concepció coincidint amb la presentació de la campanya “Mercats Verds, lliures de bosses de plàstic”impulsada per l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB) i la Fundació per la Prevenció de Residus i el Consum Responsable.

Un total de 13 mercats barcelonins han decidit avançar-se a la data de l’1 de gener de 2016 en què a Catalunya es prohibirà la distribució gratuïta de bosses, arran de la nova directiva europea, i en els pròxims mesos començaran a aplicar-ne el cobrament.

Actuació central del Dia Internacional Lliure de Bosses al Mercat de la Concepció (Aragó, 313-317)

11 a 13h Actuació amb els consumidors i comerciants promovent les alternatives reutilitzables a la bossa de plàstic.Per obtenir informació específica, podeu consultar Vueltia

12:00h Roda de premsa. Espai central del Mercat.


Horari: De 10 a 13 h

Adreça de l'activitat: Aragó, 313-317, 08009, Barcelona

Valora
  • Amb quina puntuació, del 0 al 5, valores l’activitat que has realitzat?
  • Nom
  • Títol del comentari
  • Comentari
Entitat organitzadora

Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable

http://www.residusiconsum.org

Més informació

Marta Beltran

Tel. 936686107

info@residusiconsum.org